Eenvoudig met de juiste groenten en fruit meer vocht binnen krijgen

fruit en groenten

Neem je wel genoeg water? Hoe vaak ik dat zinnetje wel niet voorbij heb horen komen. Ik ben van nature niet iemand die ontzettend veel drinkt. Ik moet mezelf er echt toe zetten om zo nu en dan een glas water te pakken omdat ik anders echt veel te weinig drink op een dag. Ik heb gewoon zelden dorst. Daarom ging ik op zoek naar een simpele manier om toch meer vocht binnen te krijgen.

Dat het belangrijk is om voldoende water of ander vocht binnen te krijgen, dat mag bekend zijn. Vooral met het mooie weer en straks de vakantie in een warm land, is dit iets waar je echt goed om moet denken. Met het warme weer heeft je lichaam meer vocht nodig dan normaal en dat is iets wat we snel vergeten. Oké, op het moment dat je dorst krijgt neem je iets te drinken, maar dan is het eigenlijk al te laat. Het beste is om vocht te nemen voordat je lichaam daarom vraagt.

In welke voeding zit veel vocht?

Je kunt je vocht halen uit drankjes, maar wist je dat er in bepaald voedsel ook best wel wat vocht zit? Denk maar eens aan soep, yoghurt en groenten en fruit. Vooral nu, in de zomer, is het wel zo lekker om je vocht uit fruit te halen. (Maak het fruit wel goed schoon voordat je het eet) Maar in welke groenten en fruit zit nu het meeste vocht? Wat is verstandig om tijdens je vakantie in huis, of op de camping te hebben?

Fruit en groenten met een hoog vochtgehalte

In onderstaande lijst kun je op volgorde zien welke groente- en fruitsoorten het hoogste vochtgehalte hebben.

komkommer96 %
selderij95 %
sla95 %
paprika94 %
tomaten94 %
pompoen94 %
asperges93%
watermeloen92 %
champignons92 %
aardbeien91 %
spinazie91 %
cantaloupe meloen90 %
broccoli89 %
perziken89 %
wortelen88 %
grapefruit88 %
sinaasappels87 %
appels86 %
druiven80 %
bananen75 %
Bron: Universiteit van California, Berkley

Zoals je ziet heeft een komkommer het meeste vocht. Haal dus snel wat extra komkommer in huis, lekker en ook nog eens gezond. En het is ook nog eens makkelijk om mee te nemen voor onderweg.

Wist je trouwens dat komkommer geen groente is maar fruit?

Wat is jouw favoriete groente- of fruitsnack?

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.