Geld besparen met een elektrische kachel + voordelen

elektrische verwarming

Op dit moment rijzen de gasprijzen de pan uit. Tijd om eens te kijken of er mogelijkheden zijn om hierop te besparen. Gas is momenteel duurder dan elektriciteit. Om energie te besparen kan het een goede investering zijn om een elektrische kachel aan te schaffen. Dit is niet alleen goedkoper, het verkleint ook nog eens je ecologische voetafdruk. Hier zijn enkele redenen waarom:

Elektrische kachels zijn efficiënter dan andere verwarmingssystemen.

Ten eerste is het goed om te weten dat elektrische kachels veel efficiënter zijn dan centrale verwarming. Dit komt omdat elektrische verwarmers direct warmte afgeven aan de omgeving, in tegenstelling tot centrale verwarming waarbij de warmte eerst door het hele huis moet circuleren voordat het de gewenste temperatuur bereikt.

Beter voor het milieu

Daarnaast zijn elektrische verwarmers veel beter voor het milieu omdat ze geen verbranding nodig hebben om warmte te produceren. Centrale verwarming, aangedreven door gas of olie, produceert CO2 en andere schadelijke uitlaatgassen die bijdragen aan de opwarming van de aarde en de luchtvervuiling. Elektrische verwarmers daarentegen produceren geen schadelijke uitlaatgassen en zijn veel beter voor het milieu.

elektrische verwarming

Betere regulering met elektrische kachel

Met elektrische kachels kun je gemakkelijker de temperatuur in verschillende kamers in je huis regelen. Met centrale verwarming is dit een heel ander verhaal, want daarmee kun je alleen de temperatuur voor het hele huis instellen. Dit leidt vaak tot onnodig energieverbruik omdat sommige kamers warmer zijn dan nodig.

Voorbeeld: Overdag hebben wij de verwarming in huis wel aan staan, maar op een hele lage temperatuur omdat we het grootste gedeelte van de dag op kantoor zitten. Wanneer onze dochter uit school komt gaat zij op haar kamer bezig met haar studie, maar de verwarming in haar kamer slaat niet aan, omdat we die hebben ingesteld op een lage temperatuur. De enige manier waarop zij het warm kan krijgen is om de verwarming hoger te zetten voor het hele huis. Dat vreet natuurlijk energie en het is onnodig. Zij gebruikt daarom nu een klein elektrisch kacheltje zodat het in haar kamer wel lekker warm wordt. Dit leidt tot een beter energieverbruik en dus een lagere energierekening 😉.

Elektrische kachels zijn in veel verschillende maten en stijlen verkrijgbaar. Van kleine staande verwarmingen tot grote units die je aan de muur kunt bevestigen. In de meeste gevallen kun je ze net als een centrale verwarming programmeren. Ze zijn daarnaast ook nog eens super gemakkelijk te installeren. Gewoon de stekker in het stopcontact steken en je kunt hem al gebruiken.

Kortom, wil jij er warmpjes bij zitten deze winter zonder je zorgen te hoeven maken over de hoge gasprijzen en het milieu? Dan is een elektrische kachel zeker iets om over na te denken.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.