NUON E-Manager, een paar maand verder

NUON E-manager iPhone App

Dit keer een gastblog van Joeke-Remkus.

Zoals je een tijdje terug hebt kunnen lezen hebben wij thuis een NUON E-Manager geïnstalleerd. Een paar maanden lang hebben we nu intensief met de E-manager zitten spelen, en ik moet zeggen dat het over het algemeen een plezierige ervaring is. De twee onderdelen van het E-manager pakket die we het meest hebben gebruikt zijn de Smart Plugs en de iPhone App.

E-manager Smart Plugs

Bij ons E-manager pakket horen ook twee Smart Plugs. Deze geven  je de mogelijkheid om per aangesloten apparaat bij te houden wat deze verbruiken. Op zich een prachtige tool, maar onze ervaring is dat je dit met name in het begin doet. Vooral om te controleren hoeveel stroom een specifiek apparaat verbruikt of om een vermoeden te bevestigen. Deze Smart Plugs geven je behoorlijk wat inzicht, zoals hoeveel je waterkoker feitelijk verbruikt.  Voor ons geldt dit vooral in de ontdek fase. Na deze fase hebben we de Smart Plugs enkel nog gebruikt om af en toe een apparaat op afstand uit te zetten. Uiteraard is het soort apparaten wat je via de Smart Plugs van stroom voorziet heel bepalend hoeveel je ze feitelijk gebruikt.

Enige echte issue die wij zijn tegen gekomen is dat de afstand die Smart Plugs moeten overbruggen naar de E-manager gateway niet al te ver bij elkaar vandaan kunnen. In eerste instantie hadden we er een computer op aangesloten, maar als dan halverwege je blogbericht je computer uit gaat omdat de verbinding wegvalt, dan is dat niet handig ;).

iPhone App

Ondanks dat  lang niet iedereen beschikt over een iPhone, is de app wat mij betreft een absolute must. Juist op die momenten dat je ergens zit te wachten en met je telefoon zit te spelen, biedt de E-manager App je de mogelijkheid om even snel je verbruik van de afgelopen periode te controleren.

Conclusie

Ondanks dat we bepaalde onderdelen van het totale E-manager pakket met name in het begin hebben gebruikt is het totale pakket een absolute aanrader. De enige manier om echt te leren hoeveel energie je verbruikt, en daarmee ook hoe je kunt energie besparen, is door confrontatie van de gegevens en dat is precies wat de NUON E-mananger voor je doet.

Ook leuk om te lezen!

3 reacties op “NUON E-Manager, een paar maand verder”

 1. vlinder avatar
  vlinder

  Bedankt voor de recentie! Ik vind het nog al een hap geld maar ook wel weer een nuttige aanschaf als het werkt.
  Dankzij deze recentie en anderen heb ik mijn keuze kunnen maken!

 2. E. Reijenga avatar
  E. Reijenga

  Echter, Nuon is zelf een van de minst groene energieleveranciers 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.