PVC, de beste keuze bij vloerverwarming

pvc

Vorig jaar besloten mijn ouders dat het hoog tijd was voor een nieuwe vloer. De plavuizen moesten weg en er moest iets warmers voor terugkomen. Letterlijk en figuurlijk want de kamer mocht wel wat meer warmte uitstralen. De houten vloer die wij hier thuis hebben liggen vonden ze erg mooi, maar aangezien ze vloerverwarming hebben was dat geen optie. Na verschillende mogelijkheden te hebben bekeken kwamen ze uiteindelijk uit bij een PVC vloer (wat net lijkt op een houden vloer) En nu ik heb gezien hoe mooi en fijn zo’n vloer is wordt dat ook zeker onze volgende keuze. Waarom? Dat vertel ik je hieronder.

Warmtegeleiding

Wat mij direct opviel bij de nieuwe PVC vloer is dat hij zo lekker warm was. Dat is ook een groot voordeel van PVC in combinatie met vloerverwarming, de goede warmtegeleiding. PVC verspreidt de warmte namelijk snel en gelijkmatig en daardoor warmt de vloer snel op. Het is dus overal in de kamer aangenaam warm aan de voeten.

Duurzaamheid

De aangename temperatuur is uiteraard één van de belangrijkste dingen bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Maar ik kijk zelf ook naar de duurzaamheid van een product. Gelukkig zit dat met PVC vloeren wel goed. Het materiaal kan goed tegen verschillende temperatuurschommelingen (iets waar je mee te maken hebt bij vloerverwarming) en het is bestand tegen krimpen, uitzetten en barsten. Het heeft bijvoorbeeld een langere levensduur dan laminaat, vloerbedekking of parketvloeren. Veel duurzamer dus.

Fotocredit: Floorinq

Warmtebehoud

Een ander voordeel van PVC in combinatie met vloerverwarming is het vermogen om warmte vast te houden. Als de vloer eenmaal is opgewarmd houdt het de warmte lang vast. Hierdoor verbruikt de vloerverwarming minder energie om de juiste temperatuur te behouden. Je bespaart er dus energie mee waardoor je weer lagere stookkosten hebt.

Comfort en geluidsdemping

Normaalgesproken hield ik mijn schoenen vaak aan als ik op visite was bij mijn ouders. Die plavuizen waren gewoon veel te koud om op te lopen met sokken. Nu is dat heel anders. Het is veel aangenamer om over de vloer te lopen, zelfs in de winter als het koud is. Toen we laatst een familiefeestje hadden viel het me ook op dat het veel minder hol in huis klonk. Dat is dus nog een ander voordeel, dat PVC geluiddempend is.

Het onderhoud van PVC dan?

Een PVC vloer is gemakkelijk te onderhouden. Stofzuig regelmatig en dweil de vloer af en toe met lauwwarm water. Om je vloer zo lang mogelijk mooi te houden zijn er een paar dingen die je kunt doen:

  • gebruik viltjes onder de meubels om krassen te voorkomen
  • schaf een goede deurmat aan om te voorkomen dat er steentjes en zand in huis komen
  • verwijder geknoeide vloeistoffen zo snel mogelijk om vlekken te voorkomen

Dus, of je nou kiest voor een parketvloer of PVC, PVC is de beste keuze voor een vloer met vloerverwarming. Het geleidt de warmte goed wat zorgt voor comfort en het is makkelijk te onderhouden en duurzaam.

Als je een PVC vloer wilt kopen kijk dan goed naar het materiaal. Sommige PVC vloeren bevatten schadelijk stoffen en die wil je natuurijk het liefst vermijden. Ben je op zoek naar de beste pvc vloeren zonder giftige stoffen, kijk dan vooral ook eens bij Floorinq. Hun pvc vloeren zijn gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen en zijn gifvrij.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Floorinq

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.