Welke boodschappen moet je in huis halen in geval van een quarantaine of lockdown?

boodschappen

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ben jij goed voorbereid wanneer blijkt dat je in huis moet blijven? Je zult vast net als ik, en heel veel andere mensen, al wel wat extra boodschappen in huis hebben gehaald. Maar welke boodschappen zijn handig om zeker in huis te hebben in het geval van een lockdown, of wanneer je in quarantaine moet?

Volgens de minister is het niet een goed idee om te gaan hamsteren. Ik ben het volledig met hem eens dat je niet in één keer de winkel leeg moet kopen, maar ik kan me wel goed voorstellen dat mensen zich willen voorbereiden. En dat hoeft helemaal niet te zijn omdat je bang bent dat er niet genoeg voedsel is, of wc papier.

Zelf ben ik niet bang voor schaarste. Wat ik wél vervelend vind is om nu in een supermarkt boodschappen te doen met mensen die geen afstand houden en zitten te hoesten en te kuchen. Hoe moeilijk is het om anderhalve meter afstand te houden?! 🤬

Maar, ik blijf ook liever weg omdat ik dan onbewust geen andere mensen aan kan steken. Ik voel me dan wel fit, voor hetzelfde heb ik ongemerkt wel wat onder de leden.

Om die reden ben ik zelf een paar weken geleden al begonnen om wat vaker naar de winkel te gaan en steeds wat extra te kopen. En vanaf dit moment bestel ik mijn boodschappen alleen nog online en haal ik het op bij het pick-up point. Ook heb ik inmiddels producten in huis gehaald waarmee we het wel een tijdje redden zonder boodschappen te doen. Producten die lang houdbaar zijn en waarmee we toch gezond blijven eten.

boodschappen
Pixabay

Welke boodschappen in huis halen in geval van een quarantaine

Om toch gezond en wat afwisselend te blijven eten kun je aan de volgende producten denken:

 • bonen
 • granen
 • volkoren pasta’s en rijst
 • tomatensaus in pak of blik
 • noten
 • gedroogd fruit
 • diepvries fruit
 • havermout (voor het maken van ontbijt, koekjes, pannenkoeken)
 • diepvries groenten of groenten in pot
 • boter
 • plantaardige olie (kokosolie kun je bv ook prima gebruiken op brood wanneer de boter op is)
 • houdbare (plantaardige) melk
 • koffie en thee
 • brood of broodmix
 • lekkers

Hygiëne

Met alleen voedsel ben je er nog niet. Ook zeep, toiletpapier, tandpasta en verzorgingsproducten zijn van die basis dingen die je waarschijnlijk graag in huis wilt hebben bij een lock down of als je in quarantaine moet. Vooral zeep is nu geen overbodige luxe. Je hebt dit zeker nodig om je handen goed te wassen. En heb je blokken zeep, dan is dit misschien een perfect moment om eens te proberen je eigen wasmiddel te maken.

Medicatie

Haal alvast je medicijnen of andere producten die je vaak gebruikt bij de apotheek. Met de schaarste zal het wel meevallen, maar op deze manier kom je ook niet in contact met mensen die mogelijk besmet zijn. Denk ook aan nieuwe lenzen of lenzenvloeistof.

Vitaminen

Wat extra vitaminen slikken in deze periode kan ook geen kwaad. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C en vitamine D. De meeste mensen hebben (vooral na de winter) een vitamine D tekort. Heb je nu meer tijd om handen? Ga dan vooral even lekker in de zon zitten buiten voor die extra vitamine D. Niet alleen goed maar ook nog eens lekker ontspannen. Vind ik tenminste 😊☀️.

Spullen voor je huisdier(en)

Ook voor je huisdieren kun je alvast wat extra inslaan. Denk aan voedsel maar ook aan eventuele medicatie. Ontwormingstabletten of middelen tegen vlooien en teken.

Zaden

Geen noodzaak, maar zou het niet handig zijn als je zelf wat groente en fruit kunt verbouwen? Het is alweer lente en dit is dan ook een mooi moment om groente, fruit, of kruiden te zaaien/planten. We hebben op dit moment nog geen idee hoelang deze pandemie gaat duren, maar stel dat het nog wel een tijdje duurt? Dan is een eigen groentetuintje wel fijn, als je daar tenminste ruimte voor hebt.

groentetuin
jf-gabnor via Pixabay

Er zullen vast nog wel wat dingen missen in dit lijstje dus vul het vooral aan door hieronder een reactie achter te laten. Ik denk in ieder geval dat je met bovenstaande lijstje al een aardig eind op weg bent.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.