Wil jij duurzaam bezig zijn? Doe een dagje groen!

dagje groen doen

Wil je graag duurzaam bezig zijn, maar weet je niet goed hoe je dat moet doen, of waar je moet beginnen? Milieu Centraal heeft 16 dingen uitgezocht waarmee je kunt starten met een dagje groen, en die echt invloed hebben op het milieu.

Je kunt meedoen door je aan te sluiten bij een actie en aan te geven hoe lang jij die actie wilt gaan doen. Een dag, een week of misschien zelfs een maand. Hoe lang denk jij die actie vol te houden? Zo kun je ervoor kiezen om een bepaalde periode plastic te verminderen of te goed te scheiden, vegetarisch te eten of korter te douchen om energie te besparen. Maar ook je eigen boodschappentas meenemen of met de fiets naar school gaan zijn voorbeelden van een dagje groen doen.

Geen kaas eten

Alle beetjes helpen. Het leuke is dat je direct kunt zien wat voor besparing dat oplevert. Zo eet ik nog best veel kaas en dat kan echt wel wat minder. Daarom heb ik aangegeven dat ik twee weken lang geen kaas eet. Na die twee weken is het de bedoeling om er een stuk minder van te eten 🧀.

een dagje groen doen

Een maand lang geen kleding kopen

Ook heb ik mezelf voorgenomen om een maand lang geen nieuwe kleding te kopen. Hierdoor bespaar je namelijk echt enorm veel CO2. Het is zelfs zo dat als iedere Nederlander één kledingstuk per jaar minder koopt, dat meer klimaatimpact heeft dan dat alle Rotterdammers een jaar lang vegetarisch zouden eten😳.

Je kunt deze actie alleen doen maar je kunt ook familie of vrienden uitnodigen om mee te doen. Zo kun je elkaar inspireren en heb je direct een stok achter de deur. Milieu Centraal telt alle besparingen bij elkaar op, zodat je direct kunt zien wat Nederland bespaart.

Doe jij ook mee aan een dagje groen? Ik zou het leuk vinden als je in de reacties hieronder laat weten welke duurzame actie jij hebt gekozen.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.