Zeg NEE tegen plastic vervuiling en neem je eigen beker mee naar je werk

eigen beker

Drink jij je koffie op je werk ook altijd in een plastic beker? Het is zo makkelijk, maar ga maar eens na hoeveel bekertjes per dag er op die manier worden weggegooid. Verminder afval en giftige chemicali√ęn in het milieu, met behulp van een herbruikbare beker thuis, op kantoor en onderweg. Doe dit in plaats van te kiezen voor eenmalig gebruik van plastic of kartonnen bekers voor koffie, thee en andere dranken.

Weggooi bekers enorme belasting voor milieu

Als je elke dag je plastic bekers weggooit zorgt dit voor enorm veel afval per jaar. En dat niet alleen, het is een enorme belasting voor het milieu. Om een voorbeeld te noemen, het duurt honderden jaren om de plastic bekers die gemaakt zijn van  polystyreen (styrofoam) af te breken. Daarnaast is het gemaakt van niet meer te gebruiken aardolie. Wetenschappers hebben ook ontdekt dat er kankerverwekkende stoffen kunnen lekken uit polystyreen, misschien zelfs in je warme drank!

Ook papieren bekers zijn niet de oplossing

Misschien gebruik je wel papieren bekers en denk je goed bezig te zijn. Het is natuurlijk een feit dat bekers die gemaakt zijn van papier makkelijker af te breken zijn in het milieu. Ze zijn echter gemaakt van bomen en dat kan resulteren in destructieve ontbossing. Zelfs gerecycleerd papieren bekers vereisen veel energie om te produceren en te distribueren.

eigen beker

Neem je eigen beker mee

Kleine moeite maar je doet het milieu er een groot plezier mee. Neem een keramieken beker mee of gebruik een glas voor je warme dranken. Bij kunststoffen bekers kunnen na geruime tijd kleine hoeveelheden giftige stoffen lekken (weekmakers en bisfenol A). Voor onderweg is een roestvrijstalen beker erg handig.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.