Bladluis bestrijden op een natuurlijke manier

bladluis bestrijden

Wanneer je planten in in je tuin hebt staan, dan heb je vast weleens te maken gehad met bladluis of andere insecten die schade aan je planten hebben toegebracht. Doe je er niets aan dan is de kans groot dat er meerdere planten aan ten onder gaan en dat is zonde. Gelukkig kun je er iets aan doen, en dat hoeft niet met chemische bestrijdingsmiddelen uit de winkel. Insecten of bladluizen kun je op een natuurlijke manier bestrijden.

Bladluis bestrijden met lieveheersbeestjes

De makkelijkste en meest milieuvriendelijke manier om bladluizen te bestrijden is door hun natuurlijke vijand in te schakelen. Dit zijn lieveheersbeestjes. Als je die in je tuin hebt ben je verlost van heel wat bladluizen. Eén lieveheersbeestje kan namelijk wel 5000 bladluizen eten.

bladluis bestrijden

Nu vraag je je misschien af hoe je lieveheersbeestjes naar je tuin lokt. Dat dacht ik namelijk ook. Het blijkt dat je ze gewoon kunt kopen. Je kunt kiezen uit larven van lieveheersbeestjes en volwassen lieveheersbeestjes. Om ze in je tuin te houden kun je een speciaal lieveheersbeestjeskastje of insectenhotel kopen die je in je tuin kunt plaatsen. Of je maakt er zelf één als je wat handig bent.

Sterk geurende planten als bestrijdingsmiddel tegen insecten

Bladluis, maar ook andere insecten zoals rupsen en mijten hebben een hekel aan hele sterke geuren. Een goede manier om van insecten af te komen is door sterk geurende planten in je tuin neer te zetten. Knoflook, uien, lavendel, rozemarijn en munt zijn voorbeelden van planten met een sterke geur. Je kunt ook knoflookspray maken en je planten hiermee inspuiten.

Hoe maak je knoflookspray tegen insecten?

Plet een paar teentjes knoflook en laat deze in heet water enkele uren intrekken. Ik gebruik een hele bol knoflook op ongeveer een liter water. Daarna overgieten in een sprayflacon en je planten ermee inspuiten. Mijn schoonmoeder doet dit al jaren en het werkt prima.

Heb jij nog andere ideeën om je planten op een natuurlijke manier te beschermen tegen ongedierte?

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.