De veelzijdigheid van de Maggiplant

De maggiplant, het doet je direct denken aan soep. En zo gek is dat ook niet. De maggiplant heeft een zoute smaak en kan perfect worden gebruikt in soepen, sauzen en bouillons ter vervanging van zout. Veel mensen willen of mogen geen zout gebruiken en de maggiplant is een goede vervanger om toch een hartige smaak aan je gerecht te krijgen. Het blad en de stengels meekoken en je krijgt een lekkere aromatische smaak aan je eten. De blaadjes kun je ook gebruiken als smaakmaker in een salade.

Lavas, zoals de maggiplant ook wel wordt genoemd, is een plant die je voor nog meer doeleinden kunt gebruiken. Zo heeft de maggiplant ook een geneeskrachtige werking.

Geneeskrachtige werking maggiplant

  • geeft verlichting bij hoest
  • verlicht reumatische pijn
  • verlicht keelpijn
  • wekt eetlust op
  • geeft energie
  • bevordert de spijsvertering

De maggiplant is een makkelijke plant die bijna overal kan groeien, maar liever niet in de volle zon en als het mogelijk is op humus rijke grond. De plant kan wel 2,5 meter hoog worden dus houd hier rekening mee wanneer je gaat zaaien. Heb je een hele kleine tuin of helemaal geen tuin dan kun je de plant ook makkelijk in een pot kweken. De zaaitijd is in het voorjaar dus dit is het perfecte moment om te beginnen. Eerst binnens-huis of na half mei buiten.

De hele zomer kun je genieten van de maggiplant. Hierna, vanaf augustus verliest de plant wat smaak. Je kunt natuurlijk altijd wat invriezen of drogen maar vers blijft het lekkerst.

Tip

Leuk om met kinderen te doen. Koop een kleine (kruiden)kas die je in de keuken neer kunt zetten en zaai hier samen wat zaadjes in van verschillende planten. Zelf hebben we vorige week één gekocht en de jongste dochter heeft zaadjes gezaaid van de maggiplant (die straks verhuist naar de tuin), de steviaplant, munt en tuinkers. Elke ochtend ‘vliegt’ ze naar beneden om te kijken hoe de tuinkers is gegroeid. Dit gaat zo ontzettend snel dus daar kunnen we over een paar dagen al van eten. De rest laat nog even op zich wachten, direct een goede les in geduld 🙂

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.