Hoe blijf je bezig tijdens de coronacrisis

spelletjes

Estimated reading time: 5 minuten

Met het sluiten van de scholen, cafe’s, restaurants, bioscopen, fitnesscentra en andere openbare gelegenheden krijgen we ineens tijd om andere dingen te doen. Misschien kom je nu eindelijk eens aan dat boek toe wat je al zo lang wilde lezen, of kun je eindelijk klusjes doen die al zo lang op je to-do lijstje staan.

Toch denk ik dat er ook veel mensen zijn die zich na een paar dagen al beginnen te vervelen, en vooral kinderen die ineens thuis moeten zitten en niet kunnen spelen met hun leeftijdsgenootjes. Hoe blijf je bezig tijdens de coronacrisis, en hoe zorg je ervoor dat je kinderen zich vermaken?

Voor mensen die al thuis werkten veranderd er niet veel. Gelukkig staat het voor de schoolkinderen ook niet stil. Het onderwijs kan gewoon doorgaan, al is het op een andere manier.

Mijn dochter heeft gewoon elke dag les en moet om 9 uur beginnen. Via Google Hangouts hebben ze contact met de docent en ze hebben elk uur een andere les waarop gecontroleerd wordt op aanwezigheid. Zo blijven ze toch in het ritme en krijgen ze niet te maken met een achterstand. Er zullen vast wel bepaalde dingen ingehaald moeten worden, maar zoals het nu gaat vind ik het een goede oplossing.

Toch zijn er de momenten na het werk en school, waarin je normaalgesproken misschien zou gaan sporten of leuke dingen zou gaan doen met je vrienden. Wat doe je nu met al die vrije tijd?

Online activiteiten

Nu we zoveel mogelijk groepjes mensen moeten vermijden is het leuk om je vrienden online te ontmoeten. Dit kan via via Skype, Zoom of Google Hangouts, maar je kunt ook online games doen met je vrienden of familie. Probeer bijvoorbeeld Heads Up! , te vinden in de app store. Een hilarisch spelletje van Ellen DeGeneres. En alleen een spelletjes doen kan natuurlijk ook. Zelf heb ik Wordfeud weer ontdekt. Zo is er voor iedereen wel wat leuks te vinden.

Spelletjes

Duik je kast in en kijk eens of je nog leuke spelletjes hebt liggen die je samen kunt doen. Vroeger wilden de kinderen niks anders dan spelletjes doen maar tegenwoordig blijven ze onaangeroerd in de kast liggen. Toch hebben we een paar dagen geleden weer wat spellen uit de kast gehaald en ouderwets gezellig gespeeld. Populaire spelletjes op dit moment zijn:

spelletjes

Sporten

De sportschool mag dan dicht zijn. Dit is geen reden om ook maar te stoppen met sporten. Of je moet er een bloedhekel aan hebben, dan is dit een goed excuus ­čÖł. Zolang je nog naar buiten kunt is het goed om elke dag een stuk te gaan wandelen of te hardlopen.

Of pak de fiets en ga een stuk fietsen. Wil je niet naar buiten dan is er ook genoeg wat je in huis kunt doen. Zo kun je online genoeg filmpjes vinden met complete work-outs voor o.a. yoga en pilates. De kinderen vinden het vast leuk om ook mee te doen.

En kijk eens of je eigen sportschool iets heeft bedacht om toch les te geven, al is het online. Zo hebben de sportinstructeurs van de sportschool waar ik lid van ben zelf filmpjes gemaakt met oefeningen zodat je deze thuis kunt doen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid gekregen om gratis gebruik te maken van een platform met een grote variatie aan korte work-outs en eductieve video’s over trainen en voeding. Zo kun je dus lekker bezig blijven.

Series en documentaires

Wat ben ik blij met ons Netflix abonnement. Ik houd sowieso wel van binge-watchen dus wij hoeven ons echt niet te vervelen. Er zijn zoveel goede series en documentaires te zien dat je daar wel even zoet mee bent. Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet die ikzelf ontzettend goed vind.

Series

Documentaires

Heb je geen Netflix abonnement? Er is vast nog wel iets leuks te vinden op Film 1 van KPN en Ziggo. Zij bieden deze betaalzender tijdens de coronacrisis gratis aan.

DIY

Lijkt het je leuk om zelf eens te proberen om je eigen verzorgingsproducten te maken of schoonmaakmiddelen? Dan is dit waarschijnlijk een goed moment om dat te doen. Hieronder vind je de recepten van producten die ik regelmatig zelf maak.

Ik hoop dat jullie deze periode goed doorkomen en dat jullie gezond blijven. Be safe! Ook dit gaat weer voorbij.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.