Vanaf nu ga ik: vaker bloggen en datgene doen waar ik energie van krijg

Heb jij ook weleens moeite om inspiratie te vinden? Ik in ieder geval wel. Aflopen jaar was een bewogen jaar. Het was ook een periode waarin ik een tijdlang geen inspiratie kon vinden. Ik wist eigenlijk niet meer goed wat ik wilde doen voor mezelf. Ik was met meerdere dingen tegelijk bezig. Bloggen op meerdere websites, webdesign en websites bouwen en administratieve rompslomp. Allemaal erg leuk (behalve laatstgenoemde, hoort er nu eenmaal bij) maar de focus was eigenlijk nergens echt goed op.

En wanneer er geen focus is, dan voelt het of het nergens toe leidt. Tenminste zo voelt het bij mij. Ik had dan aan het eind van de dag ook geen voldaan gevoel. Ook de frustratie van het niet weten wat je wilt, want dat wordt na al die jaren toch wel eens tijd. Je snapt het waarschijnlijk wel, als er teveel druk op zit lukt het helemaal niet. Gevolg, er kwam niks meer uit mijn handen. De welbekende dip.

Tot die ene warme zomermiddag. Ik zat in mijn lunchpauze buiten op onze veranda en was nieuwsgierig of ik ook leuke podcasts kon vinden. Misschien iets waar ik inspiratie van zou kunnen krijgen, in ieder geval iets waarvan ik positieve energie zou krijgen.

Luisteren naar inspirerende podcasts

Ik kwam uit bij een podcast van The Lively show. Jess Lively vertelt in haar podcasts hoe je door volledig gebruik te maken van je bewustzijn meer vreugde en vervulling uit je leven kunt halen. Klinkt een beetje zweverig nu ik het zo opschrijf maar zo kwam het op mij niet over. Ik ben geloof ik begonnen met aflevering 214: Quantum Living Quick Guide: The Law of attraction & the 3 most common misconceptions. Hierin wordt uitgelegd hoe de Law of Attraction werkt en op welke manier het niet werkt. Het is in ieder geval niet zoals het wordt voorgesteld in de film ‘The Secret’.

Nadat ik deze podcast had beluisterd werd ik nieuwsgierig naar meer. Omdat ik in de zomer elke avond zeker een uur lang ga lopen was dit een ideaal moment om deze podcasts te beluisteren. Het zorgde ervoor dat ik weer anders naar dingen ging kijken en ik kreeg weer zin om aan de slag te gaan. Waarmee wist ik nog niet precies maar door deze podcast ging ik daar op een andere manier over nadenken.

Setting goals is the first step into turning the invisible into the visible.

– Tony Robbins

Inspiratie vinden in boeken

Ik weet niet of het bij jou ook zo werkt, maar als ik iets lees of hoor waardoor ik geïnspireerd raak dan houdt het niet op bij dat ene boek of die ene podcast. Dan wil ik er alles over weten. Zo rolde ik van de ene podcast in de andere en van het ene boek in het andere. Het boek van Tony Robbins, Awaken the Giant Within, stond al 2 jaar in de kast te verstoffen. Ik had het voor de helft gelezen en om de één of anderen reden niet meer opgepakt. Vast de verslavende werking van Netflix die dat heeft veroorzaakt 😜.

Anyway, dat boek kwam weer tevoorschijn en ook daar heb ik weer veel inspiratie uit kunnen halen. Soms is het lezen van zulk soort boeken net dat zetje wat je nodig hebt om verder te komen. Zetten ze dingen in perspectief en krijg je voor jezelf meer duidelijk wat voor jou belangrijk is en wat je hiermee kunt doen.

Wat vind ik belangrijk en waar krijg ik energie van? Dat op zich was niet eens zo’n moeilijke vraag. Bewuster leven met meer aandacht voor het milieu, en ervaringen opdoen in plaats van meer spullen te kopen. Dat vind ik belangrijk. En dat ik dat met mensen wil delen die daar ook naar op zoek zijn. Maar hoe ga ik dat vorm geven?

Wake up Call

Maar halloooo dan?!? Heb ik niet een website die precies dat doet? Soms kan het zo simpel zijn. Ecowijs was in eerste instantie iets wat ik erbij deed en van tijd tot tijd plaatste ik daar een bericht op. De ene keer wat vaker dan de andere keer. Nu besef ik dat ik hier meer mee wil doen. Vaker bloggen, meer informatie zoeken en vooral de connectie zoeken met anderen die zich hier mee bezig houden. Hier krijg ik energie van! Nu ik mijn focus heb gevonden gaat het allemaal weer stromen en loop ik over van ideeën.

Je zult vanaf nu dan ook wekelijks berichten zien verschijnen in plaats van zo nu en dan. Ik wil meer schrijven over hoe je thuis duurzamer kunt leven en welke dingen je kunt veranderen wanneer je minder plastic wilt gaan gebruiken. Minimaliseren of ‘ontspullen’ , hoe je het maar noemen wilt is daar ook een onderdeel van.

Omdat ik regelmatig de vraag van mensen krijg hoe ik mijn blog heb opgezet en welke plugins ik voor wat gebruik, omdat ze daar zelf ook mee willen beginnen, ben ik van plan om hier ook af en toe berichten over te schrijven in mijn nieuwe kanaal bloggen.

Laat je inspireren

Zit je dus even in een dip? Zoek een goed boek, beluister een inspirerende podcast of ga lekker op de bank zitten met een kop thee en bekijk enkele TED talks. Als je daar geen inspiratie van krijgt dan weet ik het ook niet meer.

Wat doe jij wanneer je geen focus of inspiratie meer hebt? Ik lees ze graag terug in de reacties.

Ook leuk om te lezen!

2 reacties op “Vanaf nu ga ik: vaker bloggen en datgene doen waar ik energie van krijg”

 1. Trix avatar
  Trix

  Hoi Karin, bewondering voor je plannen èn vooral de uitvoering daarvan! Ja, ik heb eraan geroken en wil ook zo graag delen van dat mij mij inspireert en in het ritme houdt maar bloggen en vooral het plannen daarvan blijkt niet aan mij besteed. (Dat leerde ik door onder andere een online cursus bij Yoast te volgen. 😉)
  Maar om antwoord te geven op je vraag waar mijn inspiratie vandaan komt, dat komt van buiten. Buiten in de natuur, contact met moeder Aarde, hoe leeft ze en wat geeft ze en hoe kan ik mijn dagelijks leven daarmee zo invullen dat ik zowel de schepping als mijn gezin en geliefden, uiteraard ook onderdeel van de schepping, daarmee eer aan doe.
  Daarnaast de gedachte dat alles een proces is, vooral niet teveel nu willen of in extremen leven, hoewel dat vaak wel zo aanvangt. Een proces van vallen en opstaan en geduldig zijn in dat wat mij past, bij mijn gaven en talenten.

  Heel veel plezier en succes met je blog.

  Hartelijke groet,
  Trix

 2. Karin avatar

  Hoi Trix, dank je wel! Wat fijn dat jij je inspiratie uit de natuur haalt en dat je daar ook de ruimte voor hebt. Je schrijft dan wel geen blog maar de foto’s die je deelt op Instagram geven mij weer inspiratie. Leuk om te zien wat voor aparte gerechten je maakt met groentes uit eigen tuin en vaak met
  producten die niet zo bekend zijn. Vooral mee doorgaan zou ik zeggen 😀.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.