Makkelijke tips voor een duurzamer leven

De meeste mensen snappen inmiddels dat er iets moet gebeuren om de aarde leefbaar te houden en willen dan ook graag duurzamer leven. Er zijn niet voor niks overal ter wereld demonstraties voor een betere wereld. Ik denk dan ook dat we op dit moment in een fase zitten dat er (hopelijk) ook daadwerkelijk iets gaat veranderen. Ondanks alle negativiteit die we de laatste tijd veel horen gebeuren er ook al hele goede dingen. Duurzamer wonen door het gebruik van zonnepanelen en andere duurzame oplossingen voor in huis.

Toch hoor ik nog vaak van mensen dat ze graag iets willen doen en duurzamer willen leven, maar dat ze niet goed weten waar ze moeten beginnen. Wat kun jij als persoon nou bijdragen aan een betere wereld? Het gevoel waar denk ik veel mensen mee worstelen. Heeft het echt nut als jij een paar dingen veranderd in je dagelijkse bezigheden? Het antwoord is JA, echt wel. Juist al die kleine dingen maken het verschil. Helemaal als we besluiten dat allemaal te gaan doen. En het is ook helemaal niet zo moeilijk. Door elke dag de keuze te maken om één of meer handelingen anders te doen ben je echt al goed bezig, en maak je al een verschil.

duurzaam alternatief

Bij het maken van een lijstje met ideeën zat ik te bedenken wat is zelf al doe om groener te leven, en wat ik graag nog zou willen veranderen. Ik heb zelf bijvoorbeeld nog wat moeite met het vinden van duurzame betaalbare kleding wat ook nog eens mijn smaak is. En tweedehands kan ik het ook nog niet vinden. Ook wil ik eigenlijk geen producten meer kopen met palmolie maar ook dat valt nog niet mee.

Hieronder in ieder geval een lijstje waar je wellicht wat inspiratie uit kunt halen.

Zie je dat er behoorlijk wat dingen zijn die je in je dagelijkse leven kunt veranderen voor een duurzamer leven? Begin gewoon met wat voor jou werkt. Elk stapje is er één en het is eigenlijk best wel makkelijk 😄💚.

Vind je dat er iets mist in dit lijstje wat er absoluut zou moeten staan? Ik hoor het graag!

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.